Zgrada BIGZ-a , Bul.Vojvode Mišića 17/24 , 11000 Beograd

info@graciebarra.rs / Kontaktiraj nas

 

Ovo takmičenje je veliki korak u promociji ovog sporta na našim prostorima iako je u svetu nadaleko poznat i priznat. MMA je skraćenica od Mixed Martial Arts, što u bukvalnom prevodu znači mešovite borilačke veštine i predstavlja sport u kome su jasno definisana pravila u skladu sa uzrastnim, težinskim i iskustvenim kategorijama. Svoju ekspanziju, MMA je doživeo još devedesetih godina prošlog veka i od tada je postao najpraćeniji borilački sport današnjice ostavljajući daleko iza sebe boks i ostale borilačke sportove koji su do tada imali primat. Danas je to sport koji ima milionski auditorijum i održavaju se velika svetska takmičenja na kojima učešće uzima veliki broj takmičara iz celog sveta.

Turnir je održan u Kup Sistemu u 6 kategorija: do 66kg, do 70kg, do 77kg, do 84kg, do 93kg i preko 93kg. Mečevi su se sastojali od 2 runde od po 3 minuta a takmičari su nosili zaštitnu opremu i bili su podeljeni u 3 klase: C klasa - početnici i borci sa malo mečeva, B klasa - borci sa iskustvom i A klasa - borci sa zapaženim rezultatima u dosadašnjim takmičenjima.

Gracie Barra Srbiju je na ovom takmičenju predstavljalo 6 takmičara: Aleksandar Stojičić, Goran Kir, Bogdan Marčić, Stefan Pijuk, Nikola Surovi i Milan Košarić.

Osvojili smo čak 4 medalje i sa tim uspehom smo prezadovoljni iako je taj uspeh mogao biti i veći uz malo više sreće i sudijske naklonosti.

Ono što nas najviše raduje je da smo pokazali odličan Jiu Jitsu !

Aleksandar Stojičić je osvojio zlatnu medalju u A klasi do 77kg pobedivši u finalu svog protivnika sa RNC (rear naked choke-gušenjem sa leđa.

Goran Kir je svoj prvi meč završio u svoju korist Anaconda gušenjem dok je u finalu iako bolji do samog kraja druge runde ipak izgubio prekidom sudije serijom udaraca protivnika. Na kraju Goran Kir srebrna medalja!

Bogdan Marčić je momak koji ne skida osmeh sa lica pa čak i kad krene meč gde lete udarci sa svih strana. Svoj prvi meč je dobio izuzetnom polugom na ruci svog protivnika. Nažalost, svoj sledeći meč je predao zbog povrede ramena tako da nije mogao da se bori za zlato međutim na kraju je uzeo Bronzanu medalju!

Milan Košarić bronza bravo ! Kratko i jasno :)

Stefan Pijuk je imao odličan meč i odličnog protivnika ispred sebe. Odradio je najbolje što je mogao i po nama, meč je trebao biti dosuđen u njegovu korist ali sudijska je zadnja i mora se poštovati tako da je izgubio na poene. Međutim, Stefan nam je i dokazao da se od njega u budućnosti može zaista dosta očekivati tako da BRAVO MOMČINO !

Pogledajte kako je propraćeno prvenstvo od strane medija:

RTS , KURIR , MONDO , WEBTV , MMA SAVEZ

 

  TOTAL
2013 1   5 6
2014 7 14 18 39
2015
22 16 31 69
2016 33 49 49 131
2017  2 3 9 26
TOTAL 65 82 112 259

VF Banner 1000x150

Prijavite se kako bi bili u toku sa svim našim novostima.
Hvala na prijavi!