Zgrada BIGZ-a , Bul.Vojvode Mišića 17/24 , 11000 Beograd

info@graciebarra.rs / Kontaktiraj nas

IBJJF  Pravila o opremi

Gi / Materijal

Kimono treba da bude napravljen isključivo od pamuka ili od materijala koja su nalik pamuku. Materijal ne bi trebalo da bude debeo i jak kako bi sprečio protivnika da ga uhvati. Za maloletne, odrasle, majstore i seniore, kimono napravljen od vlaknastih materijala je obavezan.

Dozvoljeno je nositi kimono sa EVA penom ili sličnim materijalima koji se koriste kao ispuna revera, ako su mere debljine, veličine i tvrdoće u skladu sa propisima koji se nalaze u IBJJF Pravilniku.

Gi / Boja i prišivci

Boje koje slede su dozvoljene: Bela, Plava (Rojal plava) i Crna. Kimono sa različitim bojama gornjeg i donjeg dela nisu dozvoljeni kao ni kimona sa različitom bojom revera od boje kimona.

Oslikana kimona su zabranjena osim ako šara nije dizajnirana u formi loga akademije koju predstavlja ili sponzora - i to samo na mestima gde je dozvoljeno da se ušivaju prišivci.

Čak i na mestima gde su dozvoljeni, takmičar je u obavezi da zameni kimono ukoliko boja markira boju kimona protivnika.

Prišivci mogu biti samo na onim mestima na kimonu koji su autorizovani prema pravilniku IBJJF-a. (pogledaj fotografiju niže). Prišivci moraju biti od pamučnog materijala i pažljivo prišiveni i precizno opkrojeni kako ne bi povredili-isekli protivnika.

Svi prišivci ne-ušiveni ili na nedozvoljenim mestima na kimonu će biti uklonjeni od strane GI inspektora na takmičenju.

Pojasevi / Pravila

Takmičari treba da koriste izdržljive, 4 do 5 cm široke pojaseve obojene prema ranku koji imaju sa obostranim crnim materijalom na jednoj strani pojasa osim za crne pojaseve gde na kraju pojasa treba da bude beo ili crveni obostrani materijal. Pojas treba da se nosi preko gornjeg dela, obmotan oko struka dva puta i vezan duplim čvorom dovoljno jako da drži GI gornji deo preklopljen. Zavezan u čvor, pojas treba da visi po 20-30cm na svakom kraju.

               

GI / Mere

Gornji deo kimona treba da dođe do butina i rukavi ne smeju da budu kraći od 5cm od zglobova šake kada su obe ruke ispružene ispred ,paralelno sa zemljom.

GI pantalone ne smeju da budu kraće od 5cm od skočnog zgloba.

Inspekcija će utvrditi da li su ispunjene sledeće oficijalne norme:

-debljina revera do 1.3cm

-širina revera do 5cm

-otvor i prostor u rukavima 7cm pri potpunoj ekstenziji

Ostala pravila

Korišćenje majice ispod gornjeg dela kimona je zabranjeno (osim kod žena).

Bilo kakve pantalone ispod donjeg dela su zabranjene.

Takmičari moraju nositi donji veš. Korišćenje tangi nije dozvoljeno. Isključivo standardni donji veš.

Kimono ne sme biti dotrajao ili iscepan, mokar ili prljav i neuredan i ne sme da se oseća.

 

No Gi Jiu-Jitsu oprema

 

Muškarci:

Šorcevi, primarno crni, obojeni sa do 50% boje pojasa koji poseduju takmičari, bez džepova ili sa džepovima kompletno zašivenim i moraju dosegnuti najmanje do pola butina, ne duže od 15cm iznad kolena. Prišiveni metalni, plastični i bilo kakvi drugi detalji koji mogu da povrede protivnika su izričito zabranjeni.

Muškarcima je dozvoljena upotreba helanki i šorceva elastičnih materijala(usko do tela) sve dok im je boja crna i da se nose ispod šorca koji je u skladu sa regulativama. Majice elastičnih materijala dužine koja pokriva šorc, preko struka , bele ili crne boje sa minimum 10% obojenosti sa bojom koja je u skladu sa pojasom koji takmičar predstavlja. Majice koje su 100% u boji koji pojas takmičar predstavlja su takođe prihvatljive.

Takmičari moraju da nose donji veš. Korišćenje tangi je zabranjeno. Samo standardni donji veš.

Žene:

Šorcevi od likre i drugih elastičnih materijala ili pantalone, primarno crne , sa do 50% boja pojasa koji predstavljaju , bez džepova ili sa džepovima kompletno zašivenim i moraju da dosegnu najmanje do pola butina odozgo ka dole ali ne više od 15cm iznad kolena. Prikačeni metalni ili plastični materijali ili aplikacije koje mogu da pvorede protivnika nisu dozvoljene.

Majica od elastičnih materijala, dužina koja pokriva šorc oko struka crne ili bele boje, koja pokazuje barem 10% boje pojasa koju takmičar predstavlja. Majice koje su 100% u boji pojasa su takođe prihvatljive.

Takmičari moraju da nose donji veš. Upotreba tangi nije dozvoljena. Samo standardni donji veš.

 

 

 

 

 

 

  TOTAL
2013 1   5 6
2014 7 14 18 39
2015
22 16 31 69
2016 33 49 49 131
2017  2 3 9 26
TOTAL 65 82 112 259

VF Banner 1000x150

Prijavite se kako bi bili u toku sa svim našim novostima.
Hvala na prijavi!