Zgrada BIGZ-a , Bul.Vojvode Mišića 17/24 , 11000 Beograd

info@graciebarra.rs / Kontaktiraj nas

Gracie Barra Metod

 

U GB Srbija ,trudimo se da pomognemo našim učenicima da izvuku što više iz njihovih treninga. Učenicima koji su posvećeni i uporni, brazilski điu-đicu postaje životni stil i oni vidno uživaju u svim prednostima koje điu-đica tj. ''Nežna veština'' donose.

Radeći od pretpostavke da BJJ mora biti prihvaćen kao životno putovanje , meštre Carlos Gracie Jr. je dizajnirao efektan plan i program učenja koji pruža učenicima da prirodno napreduju od belog do crnog pojasa. Iako treninzi i učenje zavise jedno od drugog u GB, nivoi napredovanja su podeljeni u takozvane GB Programe.

Gracie Barra Programi su podeljeni-sadržani u šest elemenata:

  1. Nastavni plan: Set koordinisanih tehnika organizovan na najbolji mogući način da se podstakne proces učenja. Svi GB nastavni planovi traju 16 nedelja.
  2. Preduslovi: Minimalni nivo koji učenik mora da poseduje ili da ostvari da bi bio uključen u određeni program.
  3. Časovi:Definisani period vremena u toku kog učenik savladava tehnike koje čine nastavni plan, koristeći nekoliko različitih metoda treninga ili odgovarajuće instrukcione tehnike.
  4. Metode treninga:Određena uvežbavanja i metode vežbanja napravljena da preobrate znanje predstavljeno u nastavnom planu u znanje i veštine, osiguravajući da je učenik sposoban da primeni ovo znanje i tehnike pod stvarnim okolnostima i pod autentičnim uslovima;
  5. Minimalno prisustvo: Minimalno prisustvo zahtevano od učenika tako da on ili ona mogu da napreduju i budu unapređeni u druge GB nastavne planove;
  6. Sistem pojasa:Hijerarhijski struktura pojasa dizajnirana da predstavlja napredak učenika, prema njihovom potencijalu.  The International Brazilian Jiu-Jitsu Federation (IBJJF) sistem rankiranja se koristi za sve Gracie Barra Programe.

Svi Gracie Barra učenici imaju san da postanu crni pojasevi. Ipak, ovo nije lak cilj i potrebno je je mnogo upornosti i posvećenosti da bi se to ostvarilo. Da bi održali doslednost koja je potrebna učenicima, Gracie Barra programi su logički struktuirani da bi održali učenike motivisanim da uče, vežbaju i postižu.

Tipičan Gracie Barra učenik započinje sa uvodnim časom, gde on ili ona uče osnovne principe i strategije samoodbrane brazilske điu-đice nakon čega nastavlja sa Osnovnim programom (Fundamentals). Nakon odprilike 4 meseca treniranja i učenja svih tehnika Osnovnog programa, učeniku će biti preporučeno da nastavi tj. da se priključi Gracie Barra naprednom programu. Sa 8 meseci treninga i iskustva , učenik bi trebalo da postigne nivo na kome će dalje raditi na postizanju Gracie Barra programa crnog pojasa gde će biti uključen u razne treninge dinamike , uključujući MMA BJJ NO-GI i BJJ napredne GI tehnike, tako da učenici što pre mogu da započnu razvijanje njihovih BJJ planova borbi i strategija / tehnika.

Brazilski điu-đicu je prelepa veština i umetnost i svako je sposoban da je nauči i uživa u njenim brojnim prednostima. Gracie Barra programi reflektuju više od 30godina  meštre Carlos Gracie nastavnog iskustva i uspeo je da unapredi kvalitet, istrajnost, disciplinu i zdravlje stotine hiljade individua širom sveta kao i da napravi neke od najboljih BJJ boraca ikada.

 

 

 

 

  TOTAL
2013 1   5 6
2014 7 14 18 39
2015
22 16 31 69
2016 33 49 49 131
2017  2 3 9 26
TOTAL 65 82 112 259

VF Banner 1000x150

Prijavite se kako bi bili u toku sa svim našim novostima.
Hvala na prijavi!