Zgrada BIGZ-a , Bul.Vojvode Mišića 17/24 , 11000 Beograd

info@graciebarra.rs / Kontaktiraj nas

 

 

Festival Brazilske Kulture 08.11.2014

Rate this item
(3 votes)

Treći dan Festivala Brazilske Kulture u potpunosti protiče u znaku meštre-a Ze Radiole i njegovog sina Giljerme-a.

Dan započinju klinci i to sa njihovim trenerima Strahinjom Kostićem i Milošem Gočevićem i nastaje prava ludnica jer su se klinci totalno opustili u svom novom okruženju i kreće zaista inspirativna radionica :)

Od 11h ujutru krećemo sa radionicom koja je dugo i željno iščekivana. Danijel Brajčić pravi uvodnu reč koju potom predaje Ze-u koji pozdravlja sve učesnike i prisutne i u par reči govori neke bitne stvari koje će svima biti od pomoći u daljem radu i usavršavanju. Motivacioni govor sa uvek nasmejanim licem koji potpuno opušta sve ispred njega i svoje sagovornike čini iskrenim poštovaocima autoriteta koji nijednog momenta nije nametnut čini Ze-a jednim od najvećih majstora koje smo ikada videli i imali priliku da radimo sa njima. Ovaj dan je obećavao mnogo i mnogo je doneo...

Krećemo zagrevanje....ma ne, Ze je primetio da nam ipak više treba malo istezanja prvo jer smo imali 2 dana naprednih i napornih radionica :) Sve on primećuje...verujte nam, nismo ga slučajno doveli kod nas :)

Kreću tehnike za početak i odmah zatim detalji...puno detalja za svaki korak tehnike...detalj koji vam deluje ne toliko bitan je ustvari onaj najbitniji...naravno, zato je ovaj čovek ovde i osvešćuje nam svaki detalj, momenat, prostor i sve što nam je potrebno za shvatanje ove prelepe veštine kojom se bavimo a to sve kroz osmeh koji prosto zrači iz njega...

Ze je svuda po sali...gde god se okrenete on je tu...nije mu teško nikada da ide od čoveka do čoveka i svima pokaže po nešto bitno ili ih ispravi...verujte nam, svim učesnicima do jednog je barem nešto pokazao lično...to je ZE!

Dva ipo sata je proletelo i pravimo pauzu za ručak koju koristimo da se malo utisci saberu i tela odmore pred početak druge Ze-ove radionice zakazane za 18h. Festivalu se priključuje i Gracie Barra iz Ukrajine i njihov glavni instruktor Vadim Puzanov koji je specijalno za ovu priliku prešao zaista dug put da bi nas ispoštovao i bio prisutan i zaista mu OGROMNO hvala na tome ali i ekipa od 10 ljudi iz Gracie Barra Hrvatske na čelu sa Dubravkom Magdićem koja od našeg osnivanja uvek pruža bratsku podršku. Zaista smo im jako jako zahvalni na svemu do sada! Broj učesnika današnjeg dana se popeo sa manje od 30 koliko je bilo prva dva dana na preko 50 ljudi!

Večernja radionica protiče u znaku zajedničkog rada svih dosadašnjih predavača prva dva dana sa svim učesnicima i podele znanja sa svima njima. Ovo je nešto što smo zamišljali od samog početka planiranja i čemu smo težili. Svi klubovi na jednom mestu rade i unapređuju se i podižu kvalitet BJJ zajednice u Srbiji. Festival će koristiti prvenstveno svima pojedinačno međutim nova poznanstva, nova znanja i iskustva i nvoi sparing partneri će učiniti da se nivo kvaliteta u zemlji za kratak period podigne na malo viši nivo...nadamo se da smo barem malo uspeli u tome.

Veliko hvala dugujemo Centru Brazilske Kulture koji je u saradnji sa nama sve ovo i organizovao, Porsche ADA Beograd našim glavnim sponzorima, Seat Srbija na pozajmljenom autu pomoću kojeg smo i realizovali dosta naših aktivnosti, Manolito Vujičiću, Jeleni Subotić, Vladimiru Lukiću, Milanu Laziću i Nataši Kandić na nesebičnoj pomoći oko organizacije i velikom razumevanju, Meštre Pulmau bez kojeg sve ovo ne bi bilo moguće, Milanu Gočmancu koji je preuzeo najveći deo posla i koordinirao u velikom stilu između svih nas i omogućio organizaciju i realizaciju festivala, predavačima Vuku i Nemanji Aleksiću, Mateji Valjareviću i Svetlani Savić i Milovanu Janjiću na učestvovanju na današnjoj radionici i deljenju znanja i iskustva sa ostalim učesnicima Festivala kao i Vadim Puzanovu-Gracie Barra Ukraina, Dubravku Magdiću-Gracie Barra Hrvatska, Aleksandru Stojičiću-Rio Grappling Club Niš koji su svojim prisustvom i učestvovanjem uveličali ovaj dan kao i učesnicima i posmatračima koji su došli danas da podrže našu manifestaciju.

Takođe, veliku zahvalnost dugujemo našim fotografima Tihomiru Stojanoviću i Bojani Janjić.

Specijalno hvala Emi Haci i Tijani Marović na pomoći oko prevođenja sa portugalskog.

Hvala vam beskrajno svima!

 

  TOTAL
2013 1   5 6
2014 7 14 18 39
2015
22 16 31 69
2016 33 49 49 131
2017  2 3 9 26
TOTAL 65 82 112 259

VF Banner 1000x150

Prijavite se kako bi bili u toku sa svim našim novostima.
Hvala na prijavi!