Zgrada BIGZ-a , Bul.Vojvode Mišića 17/24 , 11000 Beograd

info@graciebarra.rs / Kontaktiraj nas

 

 

X Hungarian BJJ Open 2014

Rate this item
(4 votes)

Deseti po redu Hungarian Open je kao i svake godine dovoljno dobra inspiracija za sve ozbiljne BJJ takmičare da dođu i oprobaju se i vide na kom su nivou u odnosu na druge takmičare iz Evrope i regiona. Kao i svake godine, ovo je najbrojnije i najveće regionalno takmičenje. Ove godine, okupilo se preko 400 takmičara koji su čak na osam borilišta pokazali zaista visok nivo borbi .

Obzirom da smo se prošle godine vratili samo sa jednom osvojenom medaljom sa ovog takmičenja, imali smo veliku motivaciju da ove godine to ispravimo nabolje. Nismo razočarali :)

Svako putovanje vam granica kao i pripreme kako mentalne tako i fizičke za ovako jedno takmičenje su dovoljno teške same po sebi. Vreme koje je žrtvovano, volja, snaga i energija ali i materijalna sredstva su dovoljna iskušenja sama po sebi koja nas lako mogu skrenuti sa puta motivacije i želje za uspehom. Međutim, ako stvari postavite na jedan viši nivo u vašoj svakodnevnici onda sve to postaje vaš alat za uspeh. Drugim rečima, ako živite jedan takmičarski život onda svaki dan morate biti spremni za bilo koje takmičenje. Upravo tako smo se nas trojica i odlučili za ovo takmičenje... Iznenadno i bez nekog dugog planiranja, rešili smo u roku od nekoliko dana da odemo i oprobamo se. Preumorni od još nedovršenih obaveza oko Festivala Brazilske Kulture koji se upravo bio završio, postavili smo odmah sebi nove obaveze i ciljeve i ustremili se ka njima.

Veliku zahvalnost i reči hvale dugujemo našim zvaničnim sponzorima Seat Srbija i gospođi Jeleni Subotić i Vladimiru Lukiću koji su nam jako brzo izašli u susret i obezbedili nam Seat Leon-a, savršeno vozilo sa kojim smo bili u mogućnosti da odemo na ovo takmičenje. Ispostavilo se da je ovaj čin imao itekako veliki značaj za naš krajnji uspeh jer nam je u značajnoj meri olakšao sam put obzirom da je ovaj auto zaista vozilo koje samo ide....VELIKO HVALA!!!

Ono što moramo pomenuti je da nas 3 koji smo se takmičili nismo bili sami na takmičenju...jer, dva naša člana su izrazila želju da putuju sa nama i prave nam društvo i pomognu nam i bodre nas. Ovo je čin koji zaista poštujemo i cenimo i ovom prilikom im se puno zahvaljujemo :) Aleksandra Tasić i Bojan Grčić su zaista primeri pravih prijatelja! Bili su tu za nas svo vreme i delili sve trenutke sa nama, kako dobre tako i one loše kojih naravno uvek ima ali smo ih lako prebrodili srećom...

Na kraju rezultat....2 srebra i jedna bronza. Tri takmičara i tri osvojene medalje su za nas odličan uspeh na koji smo ponosni a posebno na okolnosti koje su nas ispratile i sve vreme takmičenja pratile. Ovo je bilo jedno od težih takmičenja definitivno ali smo se vratili punih srca i ponosni.

Kristof Šuć koga smo ugostili na Festivalu Brazilske Kulture je tu bio sa nama i bodrio nas kao i ekipa iz Gracie Barra Hrvatske i Dubravko Magdić kome specijalno hvala na ukazanoj medicinskoj pomoći. Takođe sa nama su sve vreme bile i sestre Rajačić iz BJJ kluba Old School koje su se takođe borile i za koje smo itekako glasno navijali.

Na povratku sa takmičenja pronašli smo i predstavništvo Seat-a za Mađarsku, poslovnih partnera naših sponzora koje smo pozdravili i uslikali se ispred njihovoh salona. Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za naše sponzore :) Nismo vas izneverili !

I naravno, nakon takmičenja, morala je da padne neka dobra klopa :) Obzirom da su mađari poznati po gulašima tražili smo mesto za koje mađari znaju da je dobro i da možemo dobru klopu probati. Mesto se zove Frici Papa i nalazi se u samom centru Budimpešte i tu možete jesti fenomenalne gulaše ali i druga jela po cenama koje su jefinije od McDonalds-a . Nas 3 je jelo i pilo za 15eur sve zajedno pto je fenomenalno tako da vam svima preporučujemo ovo mesto !

Vidimo se i sledeće godine!

 

 

  TOTAL
2013 1   5 6
2014 7 14 18 39
2015
22 16 31 69
2016 33 49 49 131
2017  2 3 9 26
TOTAL 65 82 112 259

VF Banner 1000x150

Prijavite se kako bi bili u toku sa svim našim novostima.
Hvala na prijavi!