Zgrada BIGZ-a , Bul.Vojvode Mišića 17/24 , 11000 Beograd

info@graciebarra.rs / Kontaktiraj nas

 

 

Knjaževac Open 2014

Rate this item
(4 votes)

Veliko nam je zadovoljstvo što smo učestvovali na jednom ovakvom turniru kao što je Knjaževac Open International 2014. Organizatori su se svojski potrudili oko organizacije i turnir je održan na 2 borilišta sa sudijama koji već dugo sude na domaćim turnirima.  Jednake strunjače za borilišta, bodovni ekrani, zeleno-žuti pojasi za takmičare i iste boje sudijske narukvice i sudije u oficijalnim IBJJF majicama...sve je ličilo na takmičenje koje se već dugo organizuje...svaka čast organizatorima, napravili su zaista takmičenje vredno puta. Iako ovoga puta bez sponzora za nagrade, već sledeće godine najavljen je sponzor BJJSHOP koji će podržati ovo takmičenje tako da se radujemo ovoj vesti.

Obzirom da je jedini turnir u Srbiji do sada van Beograda bio Niš Open koji je po nama jedan od najboljih ako ne i najbolji turnir u Srbiji , čast nam je da primetimo da je Knjaževačka ekipa napravila izuzetno dobar BJJ turnir . Ako kažemo još da je ovo prvi po redu turnir u Knjaževcu, on dobija na vrednosti i više.

U  Gracie Barra Srbija gajimo tradiciju da se takmičari u belim i plavim pojasevima određuju samo nedelju dana pred takmičenje i da svi koji treniraju redovno moraju biti spremni uvek kada ih trener prozove (naravno ukoliko to žele),  ovog puta, glavni trener Danijel Brajčić je odredio 5 takmilčara za ovo takmičenje koji su bez dvoumljenja prihvatili poziv. U subotu rano ujutru, krenuli smo put Knjaževca sa 5 takmičara i glavnim trenerom kao i jednim članom koji je krenuo kao podrška. Stigli smo prvi zajedno sa takmičarima iz Makedonije i pokazali odgovornost i ukazali poštovanje organizatorima kako bi turnir mogao krenuti na vreme kako je planiran.

Krenimo redom...

Prvi na redu je nastupio Miloš Blagojević u svojoj kategoriji koji je prvi meč dobio a drugi meč izgubio od protivnika koji je kasnije bio prvi. Na kraju, Miloš uzima bronzu u kategoriji čime smo prezadovoljni ! Iskustvo više za njega i za trenera koji je uvideo šta se može popraviti za drugi put. Međutim, nismo dugi čekali na popravni jer već u apsolutnoj kategoriji, Miloš uspeva da popravi nedostatke i dobija meč protiv daleko iskusnijeg protivnika ! Odličan meč u kojem je Miloš pokazao da mu nije bilo potrebno mnogo da popravi greške iz prvih borbi. Nažalost sledeći meč gubi kao i šansu za još jednom medaljom međutim završava takmičenje sa ogromnim iskustvom i odlazi kući zadovoljan kao i njegov trener koji je izuzetno ponosan na njegov put, stav i držanje pre i nakon mečeva kao i borbenost i ukazano poštovanje svojim protivnicima . Veliko iskustvo za obojicu i radost u iščekivanju novih turnira i puta kojim je Miloš krenuo.

Bravo Miloše i samo nastavi ovako! Od tebe zaista možemo očekivati velike rezultate u budućnosti i sa ogromnim zadovoljstvom posmatramo tvoj put :)

Nastavlja Vukašin Simonović koji se bori u diviziji preko 100kg i koji svoje mečeve do finala završava rutinski. U finalni meč ulazi jako brzo nakon prethodnog i bez obzira na umor, pokazuje da je na svom drugom takmičenju u BJJ već stekao dobro iskustvo i zrelost i svog protivnika kontroliše ceo meč i na samom kraju plasira atraktivan prolaz i završnicu koju je sa svojim trenerom uvežbavao samo veče pre takmičenja. Ovim potezom oduševljava sve prisutne  a svoog trenera ostavlja oduševljenog i bez reči ali najpre veoma ponosnog! Prvo mesto u kategoriji i prvo zlato za naš klub na ovom takmičenju!

Bravo Vukašine i samo nastavi ovako ! Video si i sam koliko malo je potrebno da se napreduje. Svaki trud se isplati a od tebe očekujemo još ovakvih uspeha!

A onda na borilište po prvi put u svom životu izlati naša Adrijana Kelecija koja nas sve ostavlja neme ali potpuno oduševljene ! Svoj prvi meč je odradila baš onako kako smo dogovorili kako tehnički tako i taktički i samim tim pokazuje svom treneru neverovatnu spremnost i zrelost već na svom prvom takmičenju. Dominirala je celim mečom i kontrolisala svoju odličnu protivnicu i dobija meč. Sledeči meč radi već nakon samo desetak minuta nakon prvog međutim iako nedovoljno odmorna pokazuje da joj koncetracija nije nimalo opala i fokusirana, odrađuje svoj drugi meč još bolje nego prvi i dobija svoj drugi meč završnicom! To je bilo dovoljno, osvaka prvo mesto i zlatnu medalju u svojoj kategoriji ispod 60kg i drugo zlato za naš klub na ovom i njenom prvom takmičenju ! Međutim nije kraj, odmah nakon drugog meča , trči do sudijskog stola i prijavljuje se u apsolutnu kategoriju :) Finale apsolutne je proteklo u znako Adrjiane koja je pokušavala i neprestano bila aktivna međutim protivnica iz Zenith tima iz bugarske je bila fizički jača i dobro je kontrolisala tako da je meč zaista bio tesan i težak za suđenje. Bodovnom greškom sudijskog stola nastaje zabuna koja se posle nije mogla ispraviti jer nije bilo snimka cele borbe i pobeda odlazi njenoj protivnici. Svejedno, Adrijana sija dvostruko na ovom turniru i ona je dfinitivno najsjanija zvezda Gracie Barre na ovom takmičenju ili kao što smo je svi prozvali naš MVP. Vraća se kući sa dve osvojene medalje, zlanom i srebrnom sa svog prvog turnira u životu! Dugo smo čekali na ovo i spremali se i uložili puno truda da bi ona izašlina prvo takmičenje međutim Adrijana je kao što smo napomenuli saznala da će se takmičiti samo nedelju dana pred takmičenje što u mnogom uvećava ovaj uspeh.

Adrijana, tvoj trener nema dovoljno reči koliko je ponosan na tebe i tvoj trud i rad svo ovo vreme koliko si u klubu. Učinila si svog trenera veoma ponosnim i srećnim i dala mu motivaciju za dalje. Samo nastavi !

Sledeći na redu je Nemanja Radisavljević koji se nakon svojih 5 takmičenja koje je radio u belim pojasevima, po drugi put za samo nedelju dana, takmiči u diviziji plavih pojaseva. Nakon Hungarian Open-a na kome je osvojio treće mesto i bronzanu medalju, Nemanja samo 2 dana pre takmičenja dobija poziv svog trenera da se takmiči u Knjaževcu i naravno prihvata poziv . Osvaja treće mesto u svojoj kategoriji ali odmah nakon toga kreće aspolutna kategorija gde svoj prvi meč dobija završnicom i to protivnika koji je izuzetno talentovan i dobar i pre svega atraktivan u svojoj điu đici. Odličan meč pun prevrtanja i pravi ROLL kako bi mi to rekli i to kakav! Izuzetno atraktivan meč, možda i naj atraktivniji na turniru gde Nemanja pokušava da nametne kontroku svog protivnika koji napada svo vreme međutim Nemanja koristi već prvu grešku svog protivnika i plasira polugu na ruci koja mu donosi pobedu. Međutim u sledećem meču nailazi na protivnika koji je verovatno najbolji u plavi pojas trenutno u Srbiji i koji potpuno dominira u meču i plasira polugu na ruci i odnosi pobedu. Nažalost, obzirom na brojnost u apsolutnoj, to nije bilo dovoljno za medalju međutim, druga medalja na drugom takmičenju za nedelju dana je nešto čime Nemanja može da se ponosi!

Tvoj trener je verovao u tebe Nemanja od početka tvojih takmičenja i obzirom na sve okolnosti bio realan u očekivanjima i samo čekao momenat kada ćeš izaći iz senke i početi da nižeš medalje. Vredelo je čekanja i to posebno jer je Nemanja postao takmičar u diviziji plavih pojaseva samo 2 nedelje ranije kada je i dobio svoj plavi pojas od majstora Ze Radiole. Jedva čekamo novo takmičenje! Tamo Junto Nemanja, idemo dalje!

Zadnji na borilište izlazi naš Marko Plećaš, koji kao i Nemanja Radisavljević po svojim godinama Masteri, odlučuju da se takmiče u Adult diviziji. Trebalo mu je malo  vremena da nemetne svoj plan borbe međutim ubrzo sve dolazi na svoje i M arko uzima prvo mesto u svojoj kategoriji i Zlatnu medalju. Treća zlatna medalja za naš klub na ovom takmičenju. Marko nastavlja takmičenje sa borbama u apsolutnoj gde stiže do četvrtfinala i gde nažalost gubi meč od odličnog protivnika i završava takmičenje. Svejedno, odličan uspeh za Marka kome je ovo prvo takmičenje u plavim pojasevima obzirom da je svoj pojas dobio pre samo 2 nedelje od majstora Ze Radiole.

Srećan put Marko i vidimo se uskoro da nastavimo gde smo stali :)

Da sumiramo,

ovo je bilo odlično takmičenje za sticanje novog iskustva. Veoma smo zadovoljni uspehom obzirom da su na takmičenju bilo zaista odlični takmičari. Takmičenje je bilo na zavidnom nivou. Još jednom sve čestitke organizatorima koji su se potrudili da sve prođe u najboljem redu. Mi smo se zauzvrat potrudili da ukažemo zahvalnost na tome i organizatoru turnira uručili zahvalnicu na organizaciji radu na promociji sporta.

Takođe, uvek je lepo kada na takmičenjima sretnete dobre prijatelje a posebno ako se bavite istim stvarima i cenite jednako prave vrednosti. To produbljuje vrednost ovoga što radimo i čime se bavimo.

Nastavljamo dalje sa intenzivnim radom i uskoro na nekom novom takmičenju.

 

  TOTAL
2013 1   5 6
2014 7 14 18 39
2015
22 16 31 69
2016 33 49 49 131
2017  2 3 9 26
TOTAL 65 82 112 259

VF Banner 1000x150

Prijavite se kako bi bili u toku sa svim našim novostima.
Hvala na prijavi!