Zgrada BIGZ-a , Bul.Vojvode Mišića 17/24 , 11000 Beograd

info@graciebarra.rs / Kontaktiraj nas

 

 

BJJ Niš Open 2015

Rate this item
(17 votes)

Nastavili smo sezonu takmičenja u 2015god. ovog puta u Nišu na tradicionalnom BJJ Niš Open-u. Takmičenje na kome se pojavljujemo od osnivanja samog turnira tj. već treću godinu zaredom. Ove godine sa 10 takmičara od kojih su samo njih dvoje imali više od dva takmičenja iskustva pre ovog. Veliko iskustvo za sve njih i velika želja da što više nauče rezultirala je na kraju sa ukupno 6 medalja od kojih 2 srebrne i 4 bronze.

Ovogodišnji Niš open je okupio preko 200 takmičara u juniorskim i seniorskim kategorijama i u odnosu na prošlu godinu, nivo se podigao za još jedan stepenik što je svima sigurni smo doprinelo za motivaciju više kako bi se što bolje pokazali. Na kraju, veoma jako takmičenje i svima zaista moramo odati čestitke kako na učestvovanju tako i na borbenosti i znanju koje su prikazali. Uživali smo u svim borbama.


Da pomenemo malo i naše takmičare i šta su oni na kraju uradili jer to itekako zaslužuju!

Predrag Brkić je nastupio u kategoriji do 70kg. Obzirom da ovo nije njegovo prvo takmičenje, očekivali smo do njega da pokaže iskustvo i napredak. Ne samo to, već je pokazao i dominaciju i koliko je sazreo. Obzirom da mu je ovo prva sezona takmičenja u seniorskoj konkurenciji, od njega se zaista može puno očekivati u budućnosti što nas posebno raduje. Na kraju, treće mesto u kategoriji! Obzirom da svi osvajači medalja imaju pravo da se oprobaju i u Apsolutnoj kategoriji, Peđa se prijavio ali nažalost izgubio je svoj meč od veoma jakog, iskusnog i zaista jako perspektivnog takmičara koji je bio 30kg teži pritom veoma ga namučivši i prikazao je zaista odličnu borbu svima nama. Sve čestitke!

Marko Gucu je imao izuzetnu želju da osvoji medalju na ovom takmičenju međutim kako to obično biva, izgoreo je u toj želji u svom prvom meču tako što je izveo nedozvoljeno bacanje svog protivnika i bio automatski diskvalifikovan. (kasnije nam je rekao da je čuo iz publike dobacivanje koje je zvučalo kao FINISH HIM i to mu je pomutilo konectraciju na sekund...pouka svima: ne igrajte MORTAL COMBAT i druge razne igrice...:D )

U svom prvom nastupu tj. prvom BJJ takmičenju, Veljko Nikolić je prikazao odličnu borbu, fokus, koncetraciju i ono što je treneri najviše cene, slušao je i radio šta mu se govorilo. U prvom kolu svoje kategorije koja je bila jedna od najbrojnijih je bio slobodan a svoj drugi meč je dobio odličnom taktikom međutim svoj treći meč, inače četvrtinu finala je izgubio od odličnog takmičara, inače i najvećeg favorita takmičenja. Odlično iskustvo za Veljka i od njega zaista možemo puno da očekujemo.

Miloš Blagojević je svoje treće takmičenje rano završio tj. već u prvoj borbi izgubivći na poene i nedovoljno dobrom i efikasnom taktikom. Dobro iskustvo za njega na kraju i dosta toga što je mogao da nauči pa se nadamo da će već sledeći put ispraviti svoje greške.

Uroš Puača na svom prvom takmičenju pokazao je pravu srčanost i borbu kakvu samo mogu da požele svi. Bez taktike, otvorena borba i samo napred. Iako to nije način koji mi preferiramo, pustili smo ga i bodrili od početka do kraja :) Stekao je iskustvo i naučio dosta toga. Izgubio je svoj prvi meč ali odlazi kući itekako motivisan da se dalje takmiči. Od njega možemo dosta da očekujemo. Bravo Uroše!

Benjamin Jović je momčina koja zaslužuje poseban aplauz. Iz Banja Luke je došao da se takmiči pun entuzijazma i zahvalnosti što je uopšte tu sa nama i što može da predstavlja Gracie Barra i svoju Republiku Srpsku. Imao je težak put do polufinala i sve je mečeve dobio do tada.U polufinalu gubi i osvaja treće mesto na kraju. Velike čestitke i naša blagonaklonost ovom momku. Čast nam je bilo što je sa nama!

Miloš Gočević je saznao da se takmiči samo nedelju dana pre takmičenja. Način na koji plavi pojasevi obitavaju u Gracie Barra je takav da uvek moraju biti spremni za takmičenje i da se uvek njihova spremnost mora stavljati na test a jedan od načina je i takav da za takmičenje na kojem im trener dozvoli da se bore saznaju samo nedelju dana pre samog takmičenja. Miloš nije ustuknuo niti jednog momenta, spremio se i krenuo sa nama. Iako već iskusan takmičar, ovog puta je izgubio svoju prvu borbu ali je naučio vrednu lekciju koju će nadamo se ispraviti već sledeći put. Samo napred !

Samir Muratović je ušao u svoje prvo takmičenje jako i brzo. Eksplozivnost i izuzetna borbenost su nešto što Samira itekako odlikuju i od njega očekujemo izuzetne rezultate u budućnosti. Ovakav duh i borbenost svaki takmičar može samo da poželi. Trener je itekako zadovoljan. Idemo dalje!

Aleksandra Tasić je nakon zaista duge takmičarske pauze konačno probila pauzu svojim prvim takmičenjem nakon duže od 2godine. Ovakve pauze su izuzetno teške za život jednog takmičara tako da smo se potrudili da je zaista dobro pripremimo kako ni u jednom momentu ne bi pala kako fizički tako i mentalno. Svoje prvo takmičenje nakon tolike pauze, završila je sa osvojenom srebrnom medaljom! Čestitamo i nadamo se da će od sada biti redovni takmičar !

MVP dana je bio Zoran Kresoja . Na svom drugom takmičenju, iako već master, takmičio se u adult diviziji sa mlađim i zaista odličnim borcima. Sa povređenim laktom i nedovoljno odmoran od prošlog takmičenja u Hrvatskoj pre dve nedelje, rešio je da se oproba na Niš open-u. Meč za mečom i Zoran na kraju osvaja Srebro u svojoj kategoriji a onda se prijavljuje i u Apsolutnu kategoriju gde na kraju osvaja Bronzu! Srebro i Bronza na svom drugom takmičenju u životu i to nakon samo 5 meseci treniranja Điu Đice govori nam dosta o ovom momku. Sve čestitke i jedva čekamo sledeće takmičenje!

Da sumiramo, na kraju 6 osvojenih medalja od kojih 2 srebrne i 4 bronze.

Sve čestitke organizatorima takmičenja koje je zaista bilo na visokom nivou i naravno dolazimo i sledeće godine !

Čestitamo svim našim borcima koji su rpedstavljali Gracie Barra u Nišu kao i svima koji su osvojili medalje!

Hvala vam što predstavljate crveni štit i što ste obogatili naš zid sa još 6 medalja!

Veliko hvala Centru Brazilske Kulture na podršci kao i našem sponzoru SEAT Srbija !

 

  TOTAL
2013 1   5 6
2014 7 14 18 39
2015
22 16 31 69
2016 33 49 49 131
2017  2 3 9 26
TOTAL 65 82 112 259

VF Banner 1000x150

Prijavite se kako bi bili u toku sa svim našim novostima.
Hvala na prijavi!