Zgrada BIGZ-a , Bul.Vojvode Mišića 17/24 , 11000 Beograd

info@graciebarra.rs / Kontaktiraj nas

 

 

IBJJF Pan Američko Zlato

Rate this item
(9 votes)

Brazilski Jiu-Jitsu prepoznaje samo par svetskih takmičenja koja nose ogroman značaj i najveći broj bodova na rang listi. Svetsko, Pan Americans svetsko masters, Rio Open, Europeans, London Open....to su sve IBJJF takmičenja za koja pripreme takmičara traju i po nekoliko meseci..

Pan Americans se godinama unazad smatra kao verovatno najbrojnije takmičenje a ove godine, NO GI izdanje ili PanAms No GI je bilo posebno zanimljivo kako za Gracie Barra Belgrade tako i za Srbiju jer je imalo svog predstavnika iz našeg kluba.

Predstavnika, koji se ni manje ni više u Srbiju vraća sa zlatnom medaljom !

Goran Gligorijević je dobio pan američko zlato u kategoriji master 3 i doneo Srbiji prvo zlato sa ovog takmičenja

No, kako bi preneli energiju i veličinu tj . težinu ove medalje, moramo pomenuti par stvari iz Goranovog puta do New York-a...

Nakon IBJJF Rome Open 2015 sa kojeg se vratio sa 3 medalje i lepog iskustva, Goran se namerio na takmičenje u Rio De Žaneiru koji je inače i kolevka ove veštine smatrajući to kao najvećim izazovom i mestom za idealno sticanje iskustva. Pripreme su trajale par meseci i išle po planu i uspešno su završene bez povrede. Žrtvovanje svega u svom Životu pa i vremena za pripreme kao i sam put nisu bili laki ni njemu ni njegovoj porodici ali količina entizijazma mu nimalo nije nedostajala na putu do Ria..

A onda tamo u toj dalekoj nam zemlji u finalu svoje kategorije iako nošen izuzetno jakom energijom, boreći se protiv borca 30kg težim od njega, pred sam kraj meča koji ej bio izuzetno naporan za obojicu, bez prethodnih kazni ili opomena, sudija je odlučio da ih obojicu diskvalifikuje! Presedan u BJJ takmičenjima kao obrazloženje nepravilno vođene borbe je bio nešto što je moglo da bude definitivan kraj Goranovih takmičenja ali i bavljenja điu đicom ..njegov protivnik je u tom momentu bio treći na IBJJF rang listi i kao i Goranu, ova diskvalifikacija, donela mu je gorak ukus ovog takmičenja..

Na kraju, njih dvojica su kroz razgovor sa sudijama pokušavali da anuliraju borbu i ishod gde je čak brazilac i ponudio da prepusti Goranu pobedu jer je smatrao da je Goran bio bolji, međutim sudije nisun želele da ometaju protokol takmičenja i odluka je ostala nepromenjena...Goran se vraća kući iz finala u Riu bez medalje..

Međutim, uspeo je da se izdigne iz tog pakla i nastavio dalje a onda u New York-u povratio svoje samopouzdanje

Kako bi pokušali da prenesemo emocije koje su usledile, prenosimo snimak ekrana sa njegovog profila...

Ovo je samo uvod i proba za Svetsko IBJJF koje je kroz samo 3 nedelje koje se takođe održava u USA u na kome će takođe učestvovati tako da mu želimo srećno i da se vrati iz USA sa što više medalja.

Nikada ne odustajte od svojih snova i želja jer jednom će to postati najvažnija stvar u vašem životu !

Dobrodošli u Gracie Barra!

Jiu Jitsu za svakog !

 

  TOTAL
2013 1   5 6
2014 7 14 18 39
2015
22 16 31 69
2016 33 49 49 131
2017  2 3 9 26
TOTAL 65 82 112 259

VF Banner 1000x150

Prijavite se kako bi bili u toku sa svim našim novostima.
Hvala na prijavi!