Zgrada BIGZ-a , Bul.Vojvode Mišića 17/24 , 11000 Beograd

info@graciebarra.rs / Kontaktiraj nas

 

 

Macedonian BJJ Open 2015

Rate this item
(6 votes)

Macedonian BJJ Open i ove godine je privukao popriličan broj takmičara iz regiona. Pored domaćina, takmičili su se predstavnici bugarske, Crne Gore, Albanije, hrvatske i Srbije.  Naš tim je na ovom takmičenju predstavljalo 9 takmičara .

Miloš Blagojević, Zoran Kresoja, Adrijana Kelecija, Ivana Krivić, Uroš Puača, Veljko NIkolić, Nikola Lovre, Aleksandar Horvan i Igor Drozdovski su zajedno učinili da se vratimo itekako uzdignutih glava i sa zaista ogromnim pozitivnim utiskom i velikom energijom za dalji rad. Predvodio ih je naš glavni trener Danijel Brajčić po čijim rečima je ovo bilo jedno od najtežih takmičenja jer nije bilo niti jedne lake borbe tj borbe u kojoj je jedan od protivnika bio superiorniji od drugog. Pa čak i u apsolutnim kategorijama gde su razlike u težinama znatne, teži protivnici nisu bili favoriti. Svi mečevi su bili neizvesni do samog kraja. Upravo zbog te činjenice, možemo zaista biti veoma zadovljni postignutim uspehom.

Naši takmičari su osvojili ukupno 9 medalja od kojih 3 zlatne, 1 srebro i 5 bronzi!

Miloš Blagojević je još jednom pokazao da od njega možemo očekivati mnogo u budućnosti osvojivši dve zlatne medalje. Prvi je bio u svojoj kategoriji i prvi u apsolutnoj kategoriji ali ono što je zaista za pomenuti je to da je upravo Miloš proglašen za najboljeg takmičara turnira. Sa najviše mečeva i pobeda poneo je tu titulu ali poneo je i sve nagrade koje je jedan takmičar mogao osvojiti. Svaka čast Miloše!

Zoran Kresoja je u svojoj kategoriji uzeo zlatnu medalju i prijatno nas sve iznenadio. Obzirom da je pošao pod povredama, niko od nas nije očekivao ovakav uspeh. Posebno smo zadovoljni jer je pokazao napredak upravo u onim segmentima borbe koje smo prethodno uvežbavali. Time je pokazao zrelost i veru u tim i rad i dao nam lepu energiju da radimo dalje. Bravo Zoki!

Adrijana Kelecija, inače naš dečiji instruktor, svojoj dečici donosi 2 osvojene medalje i to srebro i bronzu . Nakon godinu dana pauze i teške povrede od koje se konačno oporavila, pokazuje nam opet da itekako može zaista mnogo. Odlično se borila i pokazala fairplay u svakom od svojih mečeva i samim tim pokazala zrelost u onome što radi. Njen napredak je temeljan i itekako može biti primer drugima zbog čega nam je posebno drago za njen uspeh . Samo napred Adrijana!

Ivana Krivić se nakon skoro dve godine vratila na takmičarski put. Osvojila je treće mesto u svojoj kategoriji i možemo da budemo itekako zadovoljni njenim borbama. Prikazala je odličnu borbu u svakom segmentu i nedostajalo joj je po malo iskustva u svakoj da bi ih preokrenula u svoju korist što nakon tolike pauze nije nimalo neobično tako da očekujemo uskoro od nje da ispravi sve svoje greške i na sledećem takmičenju nam pokaže koliko zaista može. Samo napred Ivana!

Uroš Puača - Kidodo je imao zaista težak meč sa dosta iskusnijim protivnikom koji je kasnije bio prvi u kategoriji i možemo samo da primetimo da je Kidodo napredovao poprilično. Očekujemo tek od njega uspehe tako da nam je ovo takmičenje poslužilo kao odličan parametar dokle smo stigli i šta treba da promenimo za dalje. Idemo dalje Kidodo!

Veljko Nikolić je imao zaista težak period pre samog takmičenaj održavajući kilažu za svoju kategoriju i na kraju je ostao bez preko potrebne energije za ovako jedno takmičenje. Na kraju je velikom borbom osvojio bronzanu medalju u svojoj kategoriji i mi mu čestitamo zbog takve borbe!

Nikola Lovre...šta reći za jednog mastera koji u svojim četrdesetim godinama kreće da trenira BJJ i na svom prvom takmičenju osvaka medalju ! Bravo Borčanac! Tvoja borba nas je sve inspirisala! Jiu Jitsu za svakog!

 

Aleksandar Horvan na svom prvom takmičenju ostaje bez medalje greškom sudija koji prvo diskvalifikuju njegovog protivnika a kasnije poništavaju borbu i ponavljaju je u kojoj Rale gubi... Dobra lekcija za njega i možda i najbolja na njegovom prvom takmičenju jer ništa na takmičenjima ne mora ići po planu i onda kad se ponajviše ponadaš tad najviše padaš...Lekcija dobra za dalje i njemu i nama i čvrsto verujemo da će tek on pokazati koliko vredi . Idemo dalje Rale jači i iskusniji!

Igor Drozdovski na svom prvom takmičenju pokazuje jako tvrd pristup i spremnost i ratnički duh. Ni u jednom delu nije razočarao, naprotiv! Imao je jedan ali jako težak meč koji je izgubio ali naučio jako vrednu lekciju sa kojom itekako ima motiva da ide dalje. Njegov pristup celom putovanju i takmičenju je zaista za pohvalu.

Izuzetno veliku zahvalnost dugujemo  koji nas je velikodušno primio pa čak i izveo na večeru nakon takmičenja. VELIKO HVALA U IME CELE EKIPE!

 

 

  TOTAL
2013 1   5 6
2014 7 14 18 39
2015
22 16 31 69
2016 33 49 49 131
2017  2 3 9 26
TOTAL 65 82 112 259

VF Banner 1000x150

Prijavite se kako bi bili u toku sa svim našim novostima.
Hvala na prijavi!