fbpx
Graciebarra | CARLOS GRACIE JR.
22938
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22938,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

GB Osnivač – Carlos Gracie

Carlos Gracie Jr. je rođen 17 og Januara 1956 godine i odrastao pod jakim uticajem boraca iz njegove familije. U bliskoj vezi sa sa životnom filozofijom i učenjem svog oca Carlos Gracie Sr., Carlinhos (Karlinjosa) – kako je bio poznat njegovoj familiji i prijateljima – odrastao je poskmatrajući i učeći od nekih najuticajnijih figura koje je njegova familija ikada proizvela : Carlos, Helio and Rolls.
Najvažnije godine njegovog odrastanja su one provedene u kući Teresopolis – ogromnom ranču sa nekoliko soba gde su većina Carlos-ove i Helio-ve dece živela i trenirala zajedno dugo godina. Tamo, Carlos Gracie Jr. je naučio kako da živi u zajednici u kojoj svi članovi moraju da se slažu , dele i uče jedni od drugih, To je postao njegov ideal. Na mnogo načina, meštre Carlos ponavlja taj način života ali danas na mnogo većoj skali kroz isto okruženje koje je odgajilo njegov lični razvoj u toj staroj kući u Teresopolisu.

Od jedne do 900 škola

Godine 1986, Carlos Gracie Jr. je osnovao prvu Gracie Barra školu, u delu grada Barra da Tijuca, Rio de Janeiro. Od te jedne lokacije, napravio je najekspanzivniju Jiu-Jitsu organizaciju koja postoji danas, sa uredima u USA, Brazilu, Australiji i Evropi i sa preko 800 škola šireći se i dalje po svetu .
Stvorio je strukturu koja štiti Gracie Barra logo dok i dalje pruža podršku instruktorima i vlasnicima škola, stvarajući prilike za karijere pružajući razne kurseve i programe kao i profesionalne treninge. Cilj škola je da pomogno zajednicama nudeći Jiu-Jitsu svima i za svakog.
Gracie Barra’s reputacija privlači internacionalnu pažnju i Majstor Carlos pruža priliku za stotine ljudi da putuje i započinju internacionalne karijere . 2005 godine, Carlos je osnovao svoju školu izvan Brazila , Gracie Barra US headquarters, lociranu u gradu Irvine, California.
Njegov cilj je da pruži Jiu-Jitsu za svakog i to će postići osnivajući škole u svakom gradu u svetu.
Zajedno sa širenjem GB brenda svuda po svetu, potreba za uniformisanjem visokog kvaliteta i doslednosti između škola je postala imperativ. Štaviše, Majstor Carlos Jr. je učio metode koje su morale biti kopirane  sa istim iskustvom u treningu i pružene svim školama. Bez divizije koja pruža tu uslugu to nije bilo moguće. Godine 2002, GB odevna linija je kreirana.

“Mi u Gracie Barra verujemo da nas ono što nosimo identifikuje kao grupu i pokazuje iza čega stojimo i za šta se borimo”.
Polazeći od te pretpostavke, Master Carlos Gracie Jr je odlučio da regrutuje osoblje iz njegovih škola da se pridruže i povedu taj izazovni projekat. Sa glavnim idealima najsavremenijih tokova i koncepta, GB odevna linija je počela proizvodnju od samo 50 majica upakovanih u plastične vreće.
Takođe, uveren u to da kako i kada nosimo, pruža ostalima da nismo površni, GB odevna linija je postala važan deo GB asocijacije i projekat koji će omogućiti viziju majstor Carlos Jr. da otvori po jednu školu u svakom gradu u svetu.
Danas, GB odevna linija ima 5 internacionalnih timova koji rade da podrže škole, profesore ,učenike i GB entitete kroz proces proizvodnje i distribucije opreme najvišeg kvaliteta kao i instrukcionalnih proizvoda.

GB odevna linija trenutno ima regionalne divizije predstavljajući Severnu Ameriku, Centralnu Ameriku, Južnu Ameriku ,Okeaniju i Evropu Neki od učenika najbližih Majstor Carlosu žive u tinm područjima , vodeći regionalne urede i radeći sa lokalnim školama na dnevnoj bazi.
GB odevna linija konstantno promoviše i pruža podršku Jiu-Jitsu projektima širom sveta, donirajući kimona i opremu projektima u Bahia i Rio De Janeiro, školskim programima u Brazilu  Kaliforniji kao i Surf projektima u Guatemala.

GB pristup Jiu-Jitsu takmičenjima

Carlos je stvorio entitet posvećen organizovanju sporta i Jiu-Jitsu manifestacija i pružajući prilike atletama da treniraju pod istim programima i filozofijom kako bi se takmičili zajedno.
Odlučio je da kopira ono što je njegov otac uradio davne 1920god. kada je promovisao Vale-Tudo. pretka današnje MMA -takmičenja kao načina da promoviše i proširi Jiu-Jitsu.

COMPNET je bio mali turnir održan 6/8/2008 u Gracie Barra America školi samo za decu. Iznenađujući broj male dece i njihovih roditelja je prepunio halu od 6500kvm i email-ovi klinaca i odraslih koji su molili za učešće su preplavili naše email sandučiće. Bilo je definitivno jasno da  je vreme da to shvatimo jako ozbiljno i da preuzmemo profesionalni pristup u organizovanju naših turnira.

Pored njegove uloge u Gracie Barra, Master Carlos je takođe osnivač i predsednik IBJJF, najrasprostranjenije Jiu-Jitsu federacije u svetu. Nazad u 1990, on je takođe video potrebu da razvije prisustvo medija kako bi dalje popularizovao njegov sport i takmičenja, vodeći razvoju projekta “Gracie Novina” koji će kasnije prerasti u  Gracie Magazine, danas najčešću Jiu-Jitsu’s publikaciju.

Sa prezauzetim rasporedom između nekoliko okupacija i svakodnevnim Jiu-Jitsu treninzima, Carlinhos upražnjava nedeljne šetnje kroz Pedra da Gávea planine u Rio de Janeiro, kroz dine u Florianopolisu ili čak na stepenicama na plaži Laguna Niguel, u zavisnosti trenutnog raspoloženja. Povinovan je striktnom režimu ishrane baziranom na Gracie Dieti i usmeravava svu svoju energiju pružajući i ostvarujući projekat Jiu-Jitsu za svakog.

Gracie Barra takmičarska mreža je u svojoj osnovi veoma pozitivna i sređena organizacija stvorena i sastavljena od sportista. GBCN turniri su sprovedeni na najvišem nivou integriteta, prijateljstva i sportskog duha, sa našim sportistima, osobljem i zvaničnika koji uvek ističu bezbednost na prvom mestu.

Težimo ka takmičarskom duhu i takmičarskim korenima i dokazujući plodno tle za šampione – održavajući nasleđe živim. Danas, GB Compnet promoviše svoje turnire u Kaliforniji, Texasu , Australiji i Paragvaju.