fbpx
Graciebarra | PROGRAM RADA
21753
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21753,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

NAČIN RADA – PROGRAMI

Naš način rada je unapred isplaniran. Način na koji radimo je isti kao u svim GB školama u svetu (preko 900).

PROGRAMI su kreirani ogromnim iskustvom majstora veštine počev od osnivača iz Grejsi familije Carlos Gracie Sr. i njegove braće Helia, Osvalda, Džordža pa njihovih naslednika Rolsa, Riksona, Renca, Carlos Gracie Jr.,  i njihovih timskih kolega poput Vinisus Megalaes Drakulina, Ze Radiole pa sve do majstora novije generacije a koji su izbrusili programe do savršenosti poput Braulia i Viktora Estime, Romulo Barala, Flavio i Ricardo Almeide ali i mnogih drugih koji su dugi niz godina zajedno sa njima kreirali istoriju ne samo Gracie Bahe već i same veštine brazilskog džiu džicu-a.

KAKO FUNKCIONIŠU PROGRAMI? 

 

Svi programi traju 16 nedelja (oko 4 meseca) i obnavljaju se (početničke grupe) ili se prelazi na sledeći nivo(napredne grupe).

Početak treniranja ne zavisi od toga da li ste krenuli od prve nedelje. Bez obzira kad se priključite, nakon 16 nedelja napravićete krug i vratiti se na početak. Prolaskom iznova kroz program, bez obzira koliko napredovali, shvatićete da studiranje veštine tek predstoji. Uvek se možete unapređivati i biti bolji. To je najveća vrednost ove veštine.

Naš način rada je kreiran da učenje i napredovanje ne zavisi od raspoloženja instruktora niti njegovih iskustava (iako ona mogu biti od koristi) već da program rada razvija svakog pojedinca do njihovih krajnih granica a svako daje pečat svom razvoju.

Ovo je od izuzetnog značaja kako se napredovanje ne bi ograničilo na one sa fizičkim predispozicijama već se jednaka šansa daje svakom.

Još jedan od bitnih faktora koji ovaj način rada stavljaju u sam vrh metoda učenja je da planiran program rada kao i njegovo ograničavanje na 16 nedelja a potom obnavljanje istog su merljivi kako instruktorima koji vide napredak svojih vežbača tako i samim vežbačima koji primećuju napredak u toku samog procesa.

Taj merljivi deo treniranja je od izuzetnog značaja i drugim vežbačima obzirom da primećuju napredak koji ih podstiče da budu bolji. Na taj način, ne napreduju samo pojedinci već ceo tim.

Gracie Barra (Grejsi Baha) je tim gde pojedinci konstantno napreduju dok su podređeni timskom uspehu i timu kao ideji.

Jiu-Jitsu je individualni sport ali mi smo tim!

GB 1 – OSNOVNI PROGRAM

Koje su glavne osobine velikih boraca?
Šta je potrebno da bi obična osoba shvatila koji su njeni potencijali?
Najuspešniji borci i individualci prate regularan skup principa koji omogućava njihov uspeh. Treniranje GB programima dopušta individualcu da razume ove principe kroz uzbudljiv process koji kombinuje instrukcije, posmatranje, vežbanje, odgovarajuće povratne informacije, živi trening i takmičenja.
Učenici vide rezultate koji idu dalje od dobijene snage, fleksibilnosti, fitnesa ili samoodbrambenih veština. Ostajući dosledni onome što su naučili na treningu i primenjujući to na borilištu, Gracie Barra učenici doživljavaju ukupno poboljšanje njihovog fokusa, energije i generalnog zdravlja.
Gracie Barra Osnovni program pokazuje osnovne principe i efikasnost borenja individuama. Njegova struktura sadrži veliku raznolikost koja je sastavljena tako da njenu srž čine osnovni i kombinovani potezi, kako bi mogli inteligentno i bezbedno da ih naučite.
Prednosti Osnovnog Programa
·         Naučičete osnove Jiu Jitsu-a
·         Povećaćete fokus, energiju i koncetraciju
·         Povećaćete svoju fizičku spremu
·         Naučićete samoodbranu
·         Postaćete deo GB Porodice
·         Povećaćete svoje samopouzdanje
·         Možete trenirati u preko 900 GB škola u svetu
·         Pristup svim događajima u školi kao i specijalnim treninzima

Jiu Jitsu je za svakog, uključujući i tebe!

GB 2 – NAPREDNI PROGRAM

Šta dolazi kada savladate fundamentalni(GB1) program?
Šta vas sledeće čeka na putu Jiu-Jitsu-a?
Gracie Barra programi su osmišljeni tako da sadrže tri faze napredovanja za svoje učenike:
GB 1 – Fundamentalni (osnovni) program
GB 2 – Napredni program
GB 3 – Crni Pojas program

Ove faze ukazuju na različite nivoe zrelosti i učenikovo napredovanje sa jedne faze na drugu prema svom potencijalu.
Dok se GB1 program fokusira na izgradnju baze i osnovnih principa Jiu-Jitsu-a, napredni program je zasnovan na tehnikama visokog nivoa i drilovima koji počinju da oblikuju učenika tako da počinje da razvija reflekse, brzinu i pravo vreme za reagovanja kao i pravilan prelaz (tranziciju) iz jedne tehnike u drugu.
Posle nekoliko meseci treniranja u GB2 Naprednom Programu učenici počinju dublje da shvataju GB filozofiju, jaču vezu sa svojim trening partnerima i jaču disciplinu ali i zdravije navikama koje ih održavaju u dobroj formi.
Treninzi GB 2 programa su bazirani tako da svaki trening ima drugačiju strukturu i drugačiji slobodniji i širi pristup, uključujući tehnike iz različizih grapling stilova kao što su rvanje, džudo, sambo i naravno Gracie Barra Jiu Jitsu.
Sitni detalji su detalji koji su bitni. Male stvari pokreću velike. -John Wooden
Prednosti našeg GB 2 programa:
Naučite najefektivnije tehnike bacanja/obaranja adaptirane za Jiu Jitsu.
Naučite pravilnu tranziciju/prelaz između tehnika.
Osetite neverovatno napredovanje u vašem fizičkom stanju.
Skupite bolje razumevanje različitih aspekata Jiu-Jitsu-a.
Počnite da oblikujete vašu borbu vežbajući vašu omiljenu tehniku sa svojim instruktorom.
Počnite da učestvujete na takmičenjima.
Trenirajte u preko 900 Škola širom sveta.

GB 3 – CRNI POJAS PROGRAM

Može li neko da savlada Jiu Jitsu?
Da li postoji kraj na putovanju kroz Jiu-Jitsu?

Gracie Barra GB 3 Program je poslednji stadijum u GB programu za odrasle.
Iako to pokazuje da je student došao do nekog ultimativnog nivoa teninga u svojoj školi, isto tako predsatavlja i novi početak.
Cilj ovog programa je buduće razvijanje studenta i njegove Jiu-Jitsu borbe tako što će on/ona biti izloženi izoštrenim tehnikama i njihovim varijacijama.
Pogram sadrži dinamični nastavni plan i treninge, koji čini sat vremena živog(sparinga) treninga što će im omogućiti da izgrade izazovno ali bezbedno okruženje za svoje učenike, kako bi napredovali od plavog do crnog pojasa.
Tek u ovom programu učenici instinski shvate šta im je sve pričano dok su bili beli pojas.
Jiu Jitsu je je putovanje bez kraja i ogleda se u svakodnevnim dostignućima, koja uvek vode ka novim izazovima. Ista stara poluga na ruci, “triangle“ gušenje, “fireman carries“, “kimure“, prevrtanja, prolasci garda i “single leg“ obaranje dobijaju nova značenja u njihovoj borbi koja postaje definisana.
Učenici koji su deo GB 3 programa predstavljaju uzor drugima u našoj školi.
Odgovornost deljenja GB tehnika i trening filozofije sa novim učenicima shvatamo veoma ozbiljno. To predstavalja ključnu ulogu i omogućava održavanje sigurne, prijateljske i napretkom orijentisane sredine u našoj školi.
Ne postoji poraz u Jiu Jitsu-u. Ili pobediš ili naučiš. -Carlos Gracie Jr.
Prednosti pridruživanja programu Crnog Pojasa
·         Definisaćete svoju borbu
·         Dobićete oštrinu i brzinu svoje tehnike
·         Dostižete neverovatan nivo fizičke spreme
·         Treniraćete sa najboljim i najiskusnijim učenicima u našoj školi
·         Treniraćete puna dva sata
·         Počećete da razvijate svoje instruktorske veštine
Trenirajte u preko 900 GB škola širom sveta
Slobodan ulaz na sva dešavanja u vašoj školi i specijalnim treninzima
Kada shvatite da je putovanje bitnije od odredišta,postali ste pravi GB Crni Pojas.
Kada dodjete na GB 3 trening možete biti sigurnu u jednu stvar -treniraćete puno!
Trening tipično traje 2 sata iako ste slobodni da se odmorite kad god hoćete ili da odete ranije. Instructor će vas uvek ohrabrivati da ostanete do kraja treninga. No Gi treninzi vam dodaju još novih elemenata u vaše izazove i pomaže učenicima da poboljšaju svoju stabilnost i kontrolu, uvećavajući svoje postojeće veštine.

GB KIDS – Program Budućih Šampiona

Šta je potrebno da bi postao šampion?
Da li borilačke veštine mogu da podržavaju roditeljska uputstva?

Da bi ste uspeli u svakom poduhvatu, pojedinac treba da ima jake moralne vrednosti i solidno jak karakter koji mu daje podstrek da istraje i ostvari svoje ciljeve.
Gracie Barra program Budući Šampioni je stvoren kako bi omogućio deci od 3-15 godina da razviju, dožive i shvate koje su osnovne vrednosti kao što su fokus, disciplina, upornost, kooperacija i poštovanje.

Kao kontaktni sport, Gracie Barra Jiu Jitsu omogućava veoma izazovnu ali opet veoma bezbednu i brižnu okolinu za decu kako bi sazreli i bili usmereni da postanu pravi životni šampioni. Ishod konstantnog treniranja GB u detinjstvu ide mnogo dalje od postignutih rezultata na tatamiju. Disciplina i izraženo ponašanje koje zahtevaju naši instruktori od dece je mnogo veće osim na tatamiju.
Cilj je da se tako ponašaju u školi ali i kod kuće.
Naš Program Budućih Šampiona je podeljen u tri razlićite grupe kako bi se podelila deca na osnovu vojih mogućnosti i godina:
Mali Šampioni 1 (3-6 godina)
Mali Šampioni 2 (7-9 godina)
Juniori i tinejdzeri (10-14 godina)

Ne postoji poraz u Jiu Jitsu. Samo pobeda ili lekcija.-Carlos Gracie Jr.
Prednosti Programa Budući Šampioni
•         Poboljšanje dečijih društvenih osobina
•         Podsticanje samopouzdanja
•         Bolje razumevanje postavljanja ciljeva i njihovo razumevanje
•         Učenje GB samoodbrane
•         Povećanje fokusa, energije i koncetracije
•         Poboljšanje fizičke spreme
•         Trenirajte u preko 900 škola širom sveta
•         Pristup svim događajima i specijalnim treninzima

GB PORODIČNI PROGRAM – Istovremeni treninzi roditelja i dece

Roditelji i deca često žive paralelno sa poslom i školom, ostavljajući malo vremena za porodicu, porodične odnose i zajedničke porodične aktivnosti.

Naš porodični program omogućava roditeljima i deci da nauče Džiu Džicu dok provode vreme zajedno i unapređuju svoju fizičku spremnost u prijateljskom i bezbednom okruženju!

Umesto da sedite i čekate da vaše dete završi čas, možete istovremeno da trenirate!

Optimizujte svoje korišćenje vremena i uživajte u prednostima;

*Džiu-Džicu sa svojom decom. Bez žurbe.
*Nema treninga u različitim terminima. Štedite vaše dragoceno vreme.
*Nema potrebe za angažovanjem dadilja dok trenirate.
Koje su prednosti porodičnog programa GBJJ?
Roditelji učestvuju sa svojom decom tokom svakog časa u zabavnom i bezbednom okruženju.

Učenje maskiramo zabavnim vežbama nalik igricama gde se deca i roditelji zajedno zagrevaju a zatim se odvajaju da bi naučili tehnike džiu džicua.

Bolje ćete razumeti kako se vaša deca osećaju u novim situacijama. Mala deca su ponekad stidljiva i anksiozna kada se suoče sa novim izazovima. Vaše prisustvo na strunjačama može napraviti razliku i pomoći vašem detetu da započne svoje putovanje.

Nezaboravno vreme porodičnog povezivanja stvara uspomene koje će trajati ceo život.
Podelite zajedničku vezu sa svojim detetom.
Odnesite trening kući i poboljšajte vreme aktivnog igranja umesto video igrica
Kreativno rešenje za pronalaženje vremena za vežbanje

BarraFit – Fitness program inspirisan samoodbranom.

Poboljšaj svoju kondiciju, snagu i koordinaciju kroz funkcionalne treninge i usput nauči elemente samoodbrane .

BarraFit je intervalni kružni funkcionalni trening sa elementima samoodbrane gde svi vežbači treniraju zajedno i istovremeno.

Sve vežbe su podešene tako da vežbači bilo kog uzrasta od 15-50god. uz prethodnu pripremu i objašnjenja mogu da ih urade bez rizika od povrede.

Svaki trening kreće sa zagrevanjem nakon koga nastavljamo sa brifingom vežbi. Potom se podešava interval i nakon toga započinje trening koji traje neprekidno uz intervalne pauze narednih 36-40min. Nakon treninga sledi opuštanje i istezanje i sve to je upakovano u sat vremena.

Sistem treninga je takav da vežbači nakon brifinga sami izvode vežbe dok instruktor kontroliše i ispravlja vežbače kako bi vežbali bez rizika od povreda i ispunili svoj trenutni maksimum.

Periodizacija treninga je izuzetno bitna u ovom procesu tako da svi vežbači rade fizički i telesni test pre početka vežbanja i ponavljaju isti nakon određenog vremena kako bi se pratio napredak.

Dođite i pogledajte jedan naš trening i kako to sve izgleda i nakon toga započnite svoje novo iskustvo koje će vam promeniti život na bolje!

Privatni Treninzi

Da li učenik može da nauči više i brže?
Da li je privilegija ili potreba imati trening jedan na jedan sa svojim instruktorom?

Jiu-Jitsu je kao svaka druga aktivnost i kao svaki drugi sport u smislu napretka.
Vaš napredak je srazmeran onoliko koliko pametno i jako se posvetite radu.
Grupni treninzi su dokazani način učenja Jiu-Jitsu-a, jer raznovrsnost trening partnera i različitih izazova dopušta učeniku da brže napreduje.
Medjutim, privatni treninzi su definitivno esencijalna komponenta bez koje ni jedan ozbiljan vežbač ne bi trebalo da ostane.
Individualna pažnja i pristup za 60 minuta sa vašim profesorom će dovesti do vašeg sigurnog napretka i poboljšanja u vašoj strategiji.
Visoko je preporučljivo da svi studenti imaju minimum jedan privatni trening mesečno kako bi preispitali svoje tehnike i imali uvid u specifične izazove koje bi pomogle u njihovoj borbi.
Budite jaki toliko da niko ne može da uzdrma mir vašeg uma.-Carlos Gracie JR.
Prednosti Privatnih Treninga
·         Bolje razumevanje specifičnih oblasti borbe
·         Postavite ciljeve i težite ka tome da ih ispunite
·         Imaćete individualnu pažnju
·         Imaćete pristup programima prilagođenim za vas
·         Uživanje u sparingu sa svojim instruktorom
·         Mogućnost prevazilaženja svojih trening mogućnosti
·         Ubrzaćete svoje učenje
·         Nadokandićete izgubljene treninge